Werken in het notariaat

Werken in het notariaat

Denk jij nog steeds dat werken in het notariaat saai is? Ga je liever voor een baan in de welbekende advocatuur? Waarom?! Het notariaat biedt juist enorm veel kansen!

Verschil met advocatuur

Soms komen wij mensen tegen die secretarieel werk in de advocatuur wel een beetje hebben gezien. Zij willen graag meer doen; de diepte in. Maar in de advocatuur is dit zo makkelijk nog niet. Vaak kan hier weinig inhoudelijk werk uit handen worden gegeven, alleen de secretariële ondersteuning blijft dan over. Tegenwoordig is dat meestal het beheren van de agenda’s, het redigeren van al gemaakte stukken en veel, heel veel, printen en dossiers op orde brengen.

Natuurlijk kunnen deze standaard werkzaamheden er van dag tot dag anders uitzien, maar sommige mensen verlangen nu eenmaal naar meer. Meer zelfstandigheid, bijvoorbeeld.

In de regel zit dat er binnen de advocatuur niet in voor een juridisch secretaresse. Als je goed bent in je werk wordt dat gewaardeerd, zo zelfs dat ze willen dat je dat werk blijft doen. Best logisch, als je het zo bekijkt.

Werken in het notariaat

In het notariaat is dit anders. Hier is namelijk wél ruimte om meer verantwoordelijkheden naar je toe te trekken. Werken in het notariaat is weliswaar wat administratiever dan het werk in de advocatuur, maar het is ook zelfstandiger. Op termijn kun je eigen dossiers gaan behandelen (uiteraard onder toezicht van de kandidaat-notaris, die moet uiteindelijk tekenen) en kun je veel taken zelfstandig plannen en uitvoeren. Denk hierbij aan:

  • het bewaken van deadlines,
  • inplannen van afspraken,
  • zelfstandig corresponderen met cliënten,
  • beantwoorden van juridische vragen,
  • rechercheren,
  • contact onderhouden met financiële instellingen,
  • en natuurlijk de aktes en legalisaties.

Uiteraard horen ook hier print- en kopieerklussen bij en moet je er voor zorgen dat de binders er keurig verzorgd uitzien, maar het werk bestaat uit meer dan alleen dit soort secretariële opdrachten.

Ook prima voorwaarden

Daarnaast kent het notariaat minstens zulke goede voorwaarden als de advocatuur. Veel van de grote/bekende namen op de Zuidas bestaan uit een combinatie van advocatuur én notariaat, waardoor je dezelfde voordelen geniet. Opleidingen, coaching, een uitstekend pensioen en andere regelingen vormen de basis. Leuke extra’s, zoals bedrijfsuitjes, sportabonnementen en borrels, horen er ook allemaal bij. En dat alles in een prachtig kantoor met alle faciliteiten.

Dus: zeker een interessante optie, dat notariaat.

Meer informatie?

Mocht jij twijfelen of het notariaat iets voor jou is? Of weet je niet goed hoe je deze overstap het beste kunt aanpakken? Neem contact met ons op! Wij informeren en helpen je graag.

Bel ons op 020 – 463 77 77 of stuur een mailtje naar [email protected].


Wist je dat je Meddo ook op LinkedIn kunt volgen?! Zo blijf je altijd op de hoogte van onze nieuwste blogs met handige tips en van onze nieuwe vacatures!

Onze openstaande vacatures vind je hier.