Coaching als dagelijks werk

Coachen is een prachtig woord voor … Luisteren. Oprecht luisteren naar je gesprekspartner, ruimte geven aan gedachten en opmerkingen. Als coach luister je, inventariseer en analyseer je, geeft woorden ‘terug’ om de gedachten verder te verhelderen en ordenen. Zo wordt ruimte gecreëerd om een issue of probleem onder woorden te brengen en te zoeken naar de beste oplossing voor het probleem.

Coachen bij meddo

Dat kan een conflict zijn met een collega zijn waarmee je niet overweg kunt, een gesprek met je leidinggevende waar je tegenop ziet of het kunnen de eigen twijfels zijn over waar je staat en waar het heen zou moeten.

Coachen gaat over nieuwe wegen; een vrouw van midden 40 die is vastgelopen in haar werk, haar loopbaan, en met lood in de schoenen naar het werk gaat. Blijven of vertrekken? Is dan vaak de vraag. Maar de vraag is eigenlijk: wat is mijn plan A, wat is voor mij belangrijk en hoe kom ik tot doelen en de weg ernaartoe.

Of een jonge vrouw die zat is van studeren en wil gaan werken. Het lukt niet met de studie en ze wordt er niet vrolijk van. De keuze die ze nu maakt moet de goede zijn, zegt ze wanhopig. Maar eigenlijk is er geen foute keuze. Je gaat op weg en stuurt bij waar nodig. Dat geldt voor studie en voor werk. Vertrouw in je aanpak en gebruik dat beetje sturing bij de stappen die je neemt. Werken en studeren combineren? Dit wordt vaak gedaan en is soms een uitstekende (soms ook tijdelijke) keuze.

Wij helpen je je gedachten te ordenen, leveren input aan waar nodig en helpen je met je plan A en de weg ernaartoe. Coachen is iets wat we dagelijks doen en de reacties geven aan dat we er goed in zijn.
Kom eens praten, we nodigen je van harte uit de eerste stap te zetten!

Waarom bij Meddo?

Bij Meddo luisteren we naar onze gesprekspartner en geven we ruimte aan jouw gedachten en opmerkingen. Wij begeleiden in het ordenen van je gedachten en het creëren van een beter inzicht in jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en ontwikkelingswensen. Zo wordt ruimte gecreëerd om een probleem onder woorden te brengen en te zoeken naar de beste oplossing.

Traject

Een coaching traject start met een kosteloos intakegesprek. In dit gesprek zal de coach luisteren naar jouw wensen en (eventuele) knelpunten. Vaak is dit gesprek al voldoende om jou op weg te helpen.

Meer informatie?

Meer weten over coaching en wat wij daarin voor jou kunnen betekenen? Bel dan naar 020 463 7777.