Corona-vragen?

Ben jij in een onzekere situatie beland door de Corona-crisis? Ben jij bijvoorbeeld niet zeker of jouw baan deze roerige tijden wel gaat overleven? Vraag jij je af of je straks nog wel een (vast) contract zal krijgen? Of ben je bang dat er ontslagen gaan vallen?

Help - Meddo en corona

Dit zijn niet de belangrijkste vragen momenteel – het Corona-virus brengt immers ook veel gezondheidsvragen met zich mee -, maar het zijn wel vragen die tijdens het thuiswerken en/of de quarantaine door je hoofd kunnen gaan spoken. Dat is heel begrijpelijk, maar op dit ogenblik heeft niemand de antwoorden op deze vragen voor je.

Dit is ook niet de beste tijd om na te denken over het wisselen van baan, iets waar wij je normaliter natuurlijk graag bij helpen. Maar wellicht ben je wel op zoek naar iemand met wie je jouw zorgen kunt delen. Ook hier willen wij jou graag bij helpen. En nee, dit is geen creatieve businessoplossing (hoe gaaf die af en toe ook zijn). Wij merken gewoon dat er veel mensen zijn met vragen.

Meddo en corona

Wij hebben 20 jaar ervaring in bemiddeling en coaching. We weten dus wel iets af van lastige situaties. Daarom staan wij voor je klaar.

Wij hebben ook niet alle antwoorden, maar weten wel heel goed hoe bepaalde procedures lopen in dit soort tijden. Wij bieden je graag een luisterend oor en wijze raad. Zodat de onzekerheid iets afneemt en jij verder kunt. Je werkt kunt doen.

Bel ons gerust of stuur een mailtje met je vragen.

Mail: [email protected] Bel: 020 – 463 77 77*

*Het kan zijn dat je wordt gevraagd om een bericht achter te laten, omdat ook wij nu grotendeels vanuit huis werken. Wij bellen je dan zo spoedig mogelijk terug!

Anders dan je van ons gewend bent

Uiteraard houden wij ons strikt aan de regels van het RIVM. Dit houdt in dat wij over meerdere locaties verspreid (thuis en op kantoor) werken. Dit vergt uiteraard de nodige aanpassingen, maar wij doen er alles aan zodat jij hier geen nadeel aan ondervindt.

Dit betekent ook dat wij nu geen gesprekken met kandidaten bij ons op kantoor voeren. Om toch een persoonlijk gesprek te kunnen voeren (en een gedegen screening te kunnen waarborgen) gaan wij op dit moment op de volgende manier te werk:

Meddo en Corona

1. Telefoon

We voeren eerst een uitgebreid telefoongesprek om erachter te komen:

  • Wat de situatie nu precies is
    (wordt je contract niet verlengd, heb je net je baan opgezegd, maar gaat je nieuwe baan niet door, is je werkgever failliet, was je al langere tijd op zoek of wil je nu echt op zoek naar een andere baan); en
  • Waar je op dit moment naar op zoek bent
    (een zelfde soort functie of juist heel iets anders, een stap hoger/verder, een startersfunctie of gewoon een prettigere werkomgeving).

2. Video

Daarna volgt een videogesprek;
Tijdens dit gesprek ontmoeten we elkaar ‘echt’ en krijgen we een beter beeld van elkaar. We bespreken uitvoerig wat jouw wensen zijn en welke ervaring jij reeds heb opgedaan. Aan het einde van het gesprek kijken we wat de opties zijn.
.


3. Referentiecheck

Het checken van een referent is natuurlijk niets nieuws, maar wel des te belangrijker in deze tijd!

Verder is er aan ons proces weinig veranderd. Wel worden momenteel bij veel kantoren de eerste gesprekken ook via videoverbinding gevoerd. Hier bereiden we jou uitgebreid op voor voorafgaande aan het gesprek.

Het proces ziet er dus iets anders uit, opdat wij niemands veiligheid in gevaar brengen. We hopen op je begrip hieromtrent.

Blijf veilig en hopelijk tot ziens bij Meddo!