Waarom een bemiddelingsbureau? Waarom Meddo?

Waarom Meddo

‘Die nieuwe baan vinden, dat kost zoveel tijd’  horen wij vaak; bij Meddo solliciteer je in één keer naar meerdere banen en wij doen het werk achter de schermen. In deze blog lees je hoe Meddo als bemiddelingsbureau werkt en waarom dit een voordeel kan zijn voor jou.

Maar hoe?

Die maandag, na een weekend goed nadenken en lange wandelingen maken, heb je het besluit genomen. Het plezier is verdwenen uit de aanvankelijk erg leuke werkomgeving. Je hebt met veel plezier gewerkt maar het is tijd voor verandering. Maar wanneer moet je solliciteren? Je werkt bijna voltijd en die gesprekken vinden in werktijd plaats. Hoe pak ik dat aan?

De eerste stap

De eerste stap is een gesprek waarin we kijken naar je loopbaan, achtergrond en ervaring. Wat zou een goede volgende stap zijn. Wat zijn taken waar je plezier in hebt, hoe moet de werkomgeving eruit zien. Vind je internationaal werken leuk? Wat is jouw plan A?

En natuurlijk, wat zijn de salarismogelijkheden en niet te vergeten de secundaire voorwaarden als reiskosten, 13e maand of pensioen. Reistijd, ook niet onbelangrijk; dit komt elke dag terug.

Maar er zijn meer aspecten

Hoe zie jij je balans werk/privé.  Wat is voor jou belangrijk?  Misschien iets minder werken of juist meer? Die opleiding die je altijd al wilde doen, dat zou mooi zijn.

In een open gesprek komen we tot een totaalplaatje waar de opties voor nieuwe banen uitrollen die passen. We bespreken de opties die momenteel voorhanden zijn met functie, inhoud en salarisindicatie en jij maakt een eerste keuze voor enkele banen. Meddo gaat hiermee aan de slag!

Jij wordt goed op de hoogte gehouden van wat er precies gebeurt: waar ben je voorgesteld, voor welke baan, tegen welke condities. Wat zijn de resultaten van referenties; erg leuk en goed te weten wat zij over jou als werknemer vertellen. En die foto naast dat schilderij is vervangen door een mooie (met de mobiel gemaakte) zakelijk en vriendelijke foto die goed past bij het nieuwe profiel. Want jouw informatie en cv verwerken we in een Meddo profiel.

Voordeel hiervan?

Een potentiële opdrachtgever weet precies waar zij aan toe zijn, wat jij zoekt en wat de salarisindicatie is. Dat scheelt tijd en energie.

Je voert enkele gesprekken (die wij met je voorbereiden, wij weten veel van de kantoren, toekomstige collega en werkzaamheden en delen dit graag met je). En geven we tips over hoe bepaalde zaken te verwoorden en toe te lichten. Een kleine persoonlijke sollicitatiecursus!

Klikt het in de gesprekken en rolt hier een aanbod uit? Wij onderhandelen, in overleg met jou natuurlijk, de beste voorwaarden en het contract is rond.

Jij bepaalt het tempo

Het kan snel gaan (er zijn kandidaten die binnen 3 dagen een nieuwe baan hadden) maar jij geeft het tempo aan en wij zijn er om te klankborden en onze ervaring te gebruiken om jou die droombaan te bezorgen (al doe je dat natuurlijk eigenlijk helemaal zelf).

 

Dus wil jij ook geholpen worden door de professionals bij Meddo? Stuur dan een open sollicitatie of bel ons op 020 – 463 77 77. Wij helpen jou graag verder!

Je kunt ook via LinkedIn een berichtje sturen aan Cornelia van der Weijden!

Meddo

Benieuwd naar de vacatures die wij momenteel open hebben staan? Bekijk ze hier. Hier komen wekelijks nieuwe vacatures bij. Niets missen? Volg dan Meddo op LinkedIn en blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en blogs.