Starter zonder werkervaring

Blog 'starter zonder werkervaring'

Vier jaar lang (of meer) heb je hard gewerkt om dat diploma te behalen. Met mooie resultaten als gevolg. Inmiddels ben je officieel afgestudeerd en klaar om je kennis toe te passen in de praktijk. Nu alleen nog een baan!

Tijdens je studie is je verteld dat er mooie banen op je liggen te wachten na afronding van deze opleiding. Maar in de praktijk blijkt dit toch iets anders uit te pakken als starter op de arbeidsmarkt.

Een baan vinden als starter

Dit is ook mijn verhaal. Ik heb een hbo-rechten diploma en een pre-master certificaat behaald. Na lang studeren wilde ik, voordat ik verder ging met mijn master, eerst wat werkervaring opdoen in een “echte” baan. Ik zag mijzelf al helemaal starten als paralegal, juridisch medewerker of griffier. Toen ik na mijn studie de jacht op een nieuwe baan opende bleek echter al snel dat deze niet voor het oprapen lagen. Laat staan binnen het rechtsgebied waar ik graag in wilde werken. In veel vacatureteksten werd namelijk een eis gesteld waar ik (nog) niet aan kon voldoen: een X aantal jaar werkervaring.

Hoe kom je dan aan een baan als starter zonder werkervaring?

Uiteindelijk ben ik bij Meddo terecht gekomen. Ik solliciteerde op een vacature voor juridisch secretaresse en werd direct opgebeld. Na een prettig telefoongesprek volgde een kennismaking op het kantoor aan de Weesperzijde. Tijdens dit gesprek werd mij op een eerlijke en duidelijke manier uitgelegd hoe deze wereld in elkaar zit; ik moest inderdaad eerst meer ervaring opdoen.

Een baan als juridisch ondersteuner is een uitgelezen kans hiervoor. Je leert het werkveld goed kennen en weet wat belangrijk is. Vaak is dit ook een goede manier om voor jezelf een helder beeld te creëren van wat je op de lange termijn wilt gaan doen en tegelijkertijd die broodnodige ervaring op te doen. Misschien houd je er zelfs een aantal handige connecties aan over.

Kom langs bij Meddo!

Dus ben jij een starter, maar kom je niet aan een baan door het gebrek aan werkervaring? Kom dan eens bij Meddo langs voor een gesprek, wie weet kunnen wij jou helpen! Bel ons op 020 – 463 77 77, dan plannen we een afspraak in.