Solliciteren in de vakantie: een goed idee?

Het is 39 graden, de zon brandt op het warme asfalt. Ik zit hier in een baan die niet is wat ik ervan had verwacht. Het klonk allemaal leuk. Een 360 graden rol (wat dat dan ook is) waarbij je een breed takenpakket hebt en veel bijleert op een plek waar jouw inbreng wordt gewaardeerd. Klinkt als een droombaan? Zeker, maar ik doe hier bijna de hele dag hetzelfde en de collega’s hebben de leuke taken overgenomen bij mijn komst. Zal ik dan maar solliciteren in de vakantie?

‘Maar je gaat toch niet midden in de vakantie solliciteren? Daar kijkt toch niemand naar?’

Nou, daar vergis je je dus in. Je kunt het ook anders bekijken. Iedereen denkt dat solliciteren in de vakantietijd niet goed is, want minder kansen. Maar is dat wel zo? Wij denken van niet!

Wij merken dat het aantal vacatures niet afneemt, sterker nog. Juist in deze tijd nemen ze licht toe. Mensen willen eerst op vakantie en dan de switch maken. Als dat je plan is, kun je veel beter voor de vakantie solliciteren en misschien alvast enkele gesprekken hebben.  Of alvast wel bij ons komen praten, goed doorspreken wat je wensen en eisen zijn en hoe jouw baan eruit moet zien. We spreken door wat er in de markt nu aan vacatures is, wat eraan komt en wat de beste strategie is voor jou.

Het grote voordeel is dat wij de tijd hebben om jouw cv en achtergrond alvast te presenteren bij voor jou goede potentiële werkgevers en dat we voor direct na (of ervoor als dat kan) alvast een afspraak kunnen inplannen. Ideale planning. En duurt het iets langer, die droombaan? Geen probleem. Jij bent op vakantie en wij speuren naar die droombaan. Grote kans dat er zich een prachtige kans voordoet. Want geen haast hebben bij het zoeken naar een nieuwe baan werkt in je voordeel.

En die zomer? Bedrijven vinden het heerlijk om midden in de vakantie verrast te worden met een uitstekende kandidaat voor hun vacature. Dus inzenden dat cv of een loopbaangesprek bij ons inplannen dan kunnen we, juist in de vakantietijd, rustig jouw opties en baantoekomst doorpraten.

Wij zijn er klaar voor! En jij?