Hoe krijg ik die baan?

Een ‘informeel’ gesprek is nooit informeel. Het is een serieus onderzoek van drie kwartier tot een uur waarna je wel of niet de kans krijgt te laten zien wat je waard bent. Ja of Nee. Wel of niet een tweede gesprek, wel of niet een baan. En soms weet je niet waaraan het lag.

Je hebt drie kwartier en die tijd moet je goed gebruiken. Dat begint als je binnenkomt. Zorg dat je er tiptop uitziet en geen kauwgom in je mond hebt. Trek iets aan dat representatief is, netjes dus.  Zo hoef je echt niet elke dag naar je werk maar je laat zien dat het gesprek belangrijk voor je is.
En wees op je hoede. Het is geen babbeltje over de vakantie, het is een onderzoek. Dus, als men vraagt naar je hobbies is het niet zo listig om uit te wijden over weekendlange houseparties met veel drank en andere zaken. Beter is het om in te gaan op sportieve activiteiten of (altijd goed), de cultuur.

Wees geïnteresseerd. Als de HR manager iets over het bedrijf vertelt luister dan aandachtig en probeer een vraag te stellen die betrekking heeft op dat verhaal. Tenslotte ga je daar misschien de komende jaren werken. Dan mag je ook wel iets over het bedrijf weten of niet?

Geef voorbeelden wanneer je eigenschappen van jezelf noemt (pro-actief, communicatief, correct, snel schakelen, graag uitdagingen aangaan). Wees positief over vorige werkgevers, ook als de baan verschrikkelijk was. Je kunt eerlijk zijn over de reden van vertrek, maar haal het positieve eruit.

Oefen op veelvoorkomende vragen met iemand uit je omgeving:

1. waarom wil je deze baan?

2. wat motiveert jou in dit werk?

3. wat kun jij bijdragen aan dit bedrijf of kantoor, waarom zouden we jou moeten kiezen?

Stel altijd minstens 2 vragen als er wordt gevraagd of je nog vragen hebt. Bedenk deze vragen voorafgaand aan het gesprek.

Een goede vraag is altijd: “wat verwacht u (ja soms is het u) van mij?”

Stel je in op een pittig gesprek, dan valt het altijd mee en draag bij aan een plezierig en professioneel gesprek. Ontspan je en vergeet de humor niet!

En ga niet in op vragen over conflicten bij je oude werkgever. Dingen gebeuren en soms loopt het fout. Maar ga niet uitwijden over collega’s die niet hard genoeg werkten en/of managers die het niet snappen. Want die HR manager denkt…..’ zo wordt er dus ook over ons gepraat als je weg bent’. Op de vlakte, neutraal en niet teveel uitwijden. Zo kom je een heel eind in sollicitatieland.