Ongemotiveerd op je werk: zit jij in de gouden kooi?

Ongemotiveerd op je werk?

Hoog salaris, maar met lood in de schoenen naar je werk? Ben je ongemotiveerd op je werk? Eigenlijk zou je wel een andere richting op willen met het werk maar je bent bang dat je dan veel salaris moet inleveren. Dan is het tijd om te praten.

Gouden kooi

Jouw situatie heet de ‘gouden kooi’. Zit jij in ‘de gouden kooi’? Door het prettige salaris dat je in de loop van de jaren hebt opgebouwd en de uitstekende secundaire voorwaarden blijf je zitten waar je zit. Misschien heb je zo hier en daar sollicitaties gedaan om te kijken of elders een leuke baan is maar telkens stond dat salaris in de weg. Je wilt tenslotte niet te veel inleveren.

Het werk doe je inmiddels op de automatische piloot en je voelt geen passie meer voor het werk of het kantoor. Wat je ook probeert, je blijft ongemotiveerd op je werk. Herkenbaar? Dan gaan we serieus praten over jouw situatie. We kijken naar wat je hebt gedaan, wat je competenties en vaardigheden zijn en brengen in kaart wat jij meeneemt voor een nieuwe werkgever.

Toekomstplannen in kaart

Maar eerst een stap terug. We komen veel tegen dat er altijd al een plan was om een andere kant op te gaan met de loopbaan. Een andere branche, een ander beroep of een hobby waar je warm voor loopt. Soms droom je ervan om van die hobby je werk te maken of heb je een voorstelling van hoe werken in die andere branche is.

We zullen samen met jou gaan kijken naar verschillende branches, kijken wat serieuze opties zijn en wat voor jou een echte uitdaging zou zijn.

Financiën

Voordat we gaan kijken naar je toekomstplannen en dromen, brengen we eerst de financiën in kaart. Jouw salaris was immers een struikelblok in vorige potentiele banen. Dus kijken we naar wat je echt nodig hebt financieel zodat de passie voor je werk weer terug kan komen. Ook zullen we in ons gesprek jouw pensioen meenemen, want de jaren gaan door en dat is een belangrijk onderdeel.

Jouw dromen

Dan tikken we de ‘dromen’ nog even aan. Dat idee om van je hobby je beroep te maken kunt je ook omzetten. Waarom niet het besluit een dag minder te werken om serieus werk te kunnen maken van die hobby of die opleiding die je altijd al wilde doen? Een betere balans tussen zakelijk en privé noemen we dat.

Kom met ons praten

Soms in een enkel geval is het advies: ‘ja, je moet inderdaad maar blijven werken waar je werkt, want…’. Maar veel vaker komt er een ‘plan A’ waar het plezier en een nieuwe baan een mooi plaatsje in vinden. Dan zorgen we ervoor dat de tijden dat je ongemotiveerd op je werk zat voorbij zijn.

Benieuwd? Kom eens praten. Wij zijn gecertificeerde jobcoaches en de markt en banen (en bijbehorende condities) kennen we als geen ander. Wij zouden het graag doen, durf jij ook?