Een nieuwe baan? Het notariaat biedt meer dan je denkt!

Het Notariaat of de Advocatuur?

De oliebollen zijn op; nu is het tijd voor dat voornemen om een nieuwe baan te gaan zoeken. Dit is ook een tijd dat er veel vacatures beschikbaar komen en dat biedt kansen! Jij hebt een secretariële achtergrond en je hebt nu de keuze: ga ik voor het notariaat of de advocatuur? Wat is het grote verschil en wat past het beste bij je?

Het notariaat werd vroeger gezien als een stoffige omgeving maar dat is goed over! Het werk is interessant, de teams waarin wordt gewerkt dynamisch en je krijgt vaak de gelegenheid door te groeien en meer inhoudelijk werk te doen. Werken in het notariaat mag dan wat administratiever dan het werken in de advocatuur, maar het is ook zelfstandiger. Je gaat op termijn je eigen dossiers behandelen (natuurlijk in overleg met de kandidaat-notaris) en plant en voert veel taken zelfstandig uit: deadlines bewaken, afspraken inplannen, contact met cliënten, juridische vragen beantwoorden, rechercheren en contact onderhouden met financiële instellingen. En natuurlijk de aktes en correspondentie. Tot alles op enig moment bij elkaar komt: wanneer de cliënt aan tafel zit en de aktes (die jij hebt opgesteld en aangepast!) worden ondertekend. Geen onbelangrijk werk dus! Natuurlijk horen er print klussen bij en moeten de binders er tiptop uitzien; alles moet kwaliteit uitstralen. Dat wil het kantoor ook en dan met name met de werknemers die zij in dienst hebben.

Daarnaast vormen opleidingen, coaching, een uitstekend pensioen en andere regelingen de basis. Leuke extra perks zoals bedrijfsuitjes, sportabonnementen en borrels horen er helemaal bij. En dat alles in een prachtig kantoor met alle faciliteiten. Dus: zeker een interessante optie, dat notariaat. Kom er eens over praten bij Meddo!